Selvom det kan virke relativt simpelt at skulle investere i en ny vaskemaskine, så skal du bestemt ikke være i tvivl om, at det er sværere end som så. Der er rigtig mange forskellige vaskemaskiner på det danske marked og det betyder naturligvis også, at der er rigtig mange forskellige valgmuligheder for dig, der skal have en ny vaskemaskine. Der skal ikke lægges skjul på, at det både er positivt og negativt, at der er så mange forskellige valgmuligheder, for det er naturligvis ensbetydende med, at der er så mange forskellige modeller, at alle og enhver kan finde frem til den helt rette model for deres vedkommende. Det er dog også ensbetydende med, at markedet er fyldt med så mange forskellige vaskemaskiner, at det kommer til at tage rigtig lang tid at finde frem til lige netop dén model, der er den helt rette for dit vedkommende og som stemmer bedst overens med dine krav og dine præferencer.

Hvis du tidligere har købt vaskemaskiner og brugt dem gennem en årrække, så er det naturligvis nemmere for dig at finde en ny vaskemaskine, eftersom du allerede kender til dine behov og dem kan du tage udgangspunkt i, når du skal finde din kommende vaskemaskine. Hvis det derimod er første gang, du skal ud og investere i en vaskemaskine, så bliver det ikke nemmere for dig at finde frem til den helt rette model for dit vedkommende. Ikke nok med, at der er rigtig mange ting, du skal sørge for at tage hensyn til, så er der også et væld af forskellige faktorer, som du med stor sandsynlighed ikke rigtigt kender noget til. F.eks. vil du som førstegangskøber med stor sandsynlighed ikke vide synderligt meget om, hvor stor en kapacitet, du har behov for og samtidig vil du nok heller ikke have den store idé om, hvor ofte, du har intentioner om at vaske og hvor meget tøj, du vasker ad gangen.

Hvis du er på jagt efter en ny vaskemaskine, så kan det sagtens tænkes, at du er i tvivl om, hvad du egentlig skal vælge for en model. Vi har udarbejdet denne vaskemaskine test for at gøre det nemmere for dig, der er på jagt efter en ny vaskemaskine. Du finder en lang liste over vaskemaskine, som hver især har en række fordele og ulemper, men fælles for de mange vaskemaskiner, der kan findes på denne side er, at de er rigtig gode og kan dække langt de fleste danskeres behov, hvad end man bor alene eller sammen med sin familie. Det betyder naturligvis også, at du med garanti også vil kunne finde en passende vaskemaskine, der stemmer overens med dine behov og krav. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at du fortsat skal sørge for at sætte dig godt ind i markedet og dermed også finde ud af, hvad du har af krav og præferencer i forhold til din kommende vaskemaskine.

LG FH4U2VCN2 vaskemaskine

LG er – uden tvivl – ét af de absolut største navne, når det kommer til vaskemaskiner og andre former for hvidevarer. Det betyder naturligvis også, at du trygt vil kunne investere i en vaskemaskine som LG FH4U2VCN2. Det er oven i købet en maskine, der er blevet udstyret med deres såkaldte Turbo Wash-funktion, der er en meget innovativ funktion, der kan give dig frisk vasketøj på blot en time. Hvis du f.eks. vasker tøj fire gange om ugen, så sparer det dig faktisk for to og en halv time, hvilket ender med at blive intet mindre end en hel arbejdsuge i løbet af et år. Det er en effektivitet, der opnås som følge af LG’s 6 Motion Direct Drive-teknologi, der kombineret med deres Jet-spraysystem kan sikre dig en lynhurtig vask, eftersom dit tøj hurtigt bliver gennemvædet og samtidig også trænger dybt ind i stoffet. Derfor kan der spares en skylning, hvilket også betyder, at du sparer op til 15% af energiforbruget og op til 40% af vandforbruget.

Ikke nok med det, så er LG FH4U2VCN2 også blevet udstyret med et avanceret system, der automatisk måler vægten af vasketøjet, hvorefter maskinen selv sørger for at tilpasse både tid,- vand og energiforbrug til maskinens nuværende fyldningsgrad – det er naturligvis også ensbetydende med, at du selv sparer både tid og besvær, og at du er garanteret at du ender med at få et perfekt vaskeresultat hver eneste gang, uanset om maskinen er helt eller halvt fyldt med vasketøj. LG har desuden også valgt at udstyre deres LG FH4U2VCN2 med en såkaldt Direct Drive-motor, der er en patenteret løsning, hvor motoren er blevet placeret direkte på tromlen. Det er med til at give vaskemaskinen en utrolig lang levetid, eftersom der hverken bliver brugt drivrem eller kulbørster til at vaske med. Det er ofte disse dele, der hurtigst bliver slidt en vaskemaskine, men eftersom de er blevet ekskluderet, så vil levetiden af din vaskemaskine også lyder på minimum 10 år.

LG Vaskemaskine FH4A8TDN3

Hvis du er på jagt efter en moderne vaskemaskine, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal se nærmere på FH4A8TDN3 fra LG. Det er nemlig en meget moderne vaskemaskine, der blandt andet kan bryste sig af, at være udstyret med en formidabel Turbo Wash-funktion, der er i stand til at give dig rent og friskt vasketøj på kun 59 minutter. Det betyder naturligvis også, at med en FH4A8TDN3 fra LG, så er det slut med at bruge for meget tid på at vaske tøj i hverdagene. Det giver dig muligheden for at bruge din tid på andet, som du hellere vil bruge din tid på, hvilket f.eks. kunne være at hygge med børnene eller tage ud og spise brunch med veninderne eller vennerne. Ikke nok med det, så er den faktisk også udstyret med et såkaldt Speed-program, der kan vaske tøj i mindre grad på blot 14 minutter.

På lige fod med den maskine, der er blevet beskrevet ovenfor, så er LG FH4A8TDN3 også blevet udstyret med en såkaldt Direct Drive-motor, der er en patenteret motor fra LG, der kan være med til at forlænge levetiden af din vaskemaskine på markant vis, eftersom den har hele 10 års garanti og dermed også kan leve minimum i 10 år. Hos LG bliver der bestemt ikke lagt skjul på, at idéen med denne vaskemaskine har været at skabe en moderne vaskemaskine, der bruger en lang række nye og spændende teknologier, hvilket blandt andet inkluderer NFC-teknologien, der giver dig muligheden for at downloade nye vaskeprogrammer ved at gøre brug af din smartphone. Maskinen kan desuden bryste sig af en samlet vaskekapacitet, der lyder på helt op til 8 kg., men dertil har tromlen også en samlet volume på 59 liter. Endvidere, så er det også en vaskemaskine, der har et enkelt og hvidt design, der passer ind i enhver bolig.

Bosch WVH28420SN

Bosch WVH28420SN er en såkaldt vaske/tørremaskine fra Bosch, der kan bryste sig af en samlet kapacitet, der lyder på 7 kg., og som har en tørrekapacitet, der lyder på op til 4 kg. Der skal ikke være nogen tvivl om, at Bosch WVH28420SN er én af de mest moderne og mest populære vaskemaskiner, der bliver produceret af Bosch i øjeblikket, hvilket blandt andet også betyder, at den er udstyret med en lang række spændende funktioner og teknologier, hvilket inkluderer en funktion som VariPerfect, der er en funktion, der giver dig muligheden for at vælge energi- eller tidsforkortelse af hver enkelt program – men dog med de samme, perfekte vaskeresultater. Ydermere, så er den også udstyret med en meget effektiv tromle, der har en meget unik dråbeformet struktur, der – sammen med de asymmetriske valker – er med til at give en blødere bevægelse og dermed også en mere skånsom behandling af dit vasketøj.

Hjertet i enhver vaskemaskine er selvfølgelig selve motoren, da det er den, der driver maskinen. Hjertet i WVH28420SN fra Bosch er en såkaldt Bosch EcoSilence Drive-motor, der ikke har så meget som én eneste kulbørste som en almindelig motor i en vaskemaskine ellers har. Det betyder også, at du får en vaskemaskine, der har et meget lavere energiforbrug, der giver dig mindre støj og samtidig også kan holde endnu længere end de mange andre vaske/tørremaskiner på det danske marked. Det er selvfølgelig også være at have med, at den er udstyret med en selvrensende kondensator, at den kommer med en AutoDry-funktion, der er et tidsstyret program, der sørger for at tørre dit vasketøj. Den er desuden også blevet udstyret med et stort display, hvor du kan følge med i et væld af forskellige informationer, der har relevans for din vask. Den er også udstyret med en programvælger, der kan bruges til at betjene og vælge mellem de forskellige programmer, som maskinen er udstyret med.

AEG FL71680E

Her er der tale om en skånsom ProTex-vaskemaskine med plads til intet mindre end 8 kg. i den store, skånsomme tromle, hvilket naturligvis også betyder, at du har plads til vasketøj fra hele familien – og det betyder også, at du ikke er nødsaget til at vaske nær så ofte, som hvis du i stedet havde en vaskemaskine med en mindre kapacitet. Vaskemaskinen fra AEG er desuden blevet udstyret med en slidstærk inverter motor såvel som et mellemstor display, der naturligvis kan gøres brug af til at holde et godt overblik over diverse former for information omkring din vaske og dertil kan AEG FL71680E også bryste sig af, at være udstyret med et meget intelligent vaskesystem, der blandt andet selv sørger for at tilpasse sig vand- og tidsforbruget, der er nødvendigt i forhold til din fyldmængde, hvorfor det ikke er noget, du selv skal bøvle med, men derimod bare vil kunne overlade til din maskine.

Hvis du køber en AEG-vaskemaskine som deres AEG FL71680E, så er du også sikret et minimalt forbrug, hvilket blandt andet bliver sikret ved hjælp af det intelligente OptiSense-system, der naturligvis et et system, der er blevet skabt med fokus på at sikre lavest muligt forbrug ved hjælp af energi, vand og tid, uanset om du bruger din AEG FL71680E til at vaske store mængder af vasketøj (helt op til 8 kg.) eller du derimod foretrækker vaske med mindre mængder. AEG FL71680E er desuden blevet udstyret med en velfungerende og driftssikker invertermotor, der kan bryste sig af en fantastisk ydelse og en rigtig lang levetid. Det er en motor, der er blevet skabt af AEG selv med særligt fokus på at skabe en motor, der er både driftssikker, har en lang holdbarhed og samtidig også en høj ydeevne, men dog uden, at det er noget, der får motoren til at støje rigtig meget.

AEG LM95699F

Det er naturligvis vigtigt, at du sørger for at vælge en vaskemaskine, der kan vaske dit vasketøj på skånsom vis, hvilket du bestemt kan være særdeles sikker på, at du kan med en vaskemaskine som AEG LM95699F, der blandt andet er blevet udstyret med en ProTex Plus-funktion, der sikrer dig, at dit vasketøj bliver behandlet på så skånsom vis som overhovedet muligt. Det betyder naturligvis også, at du sagtens vil kunne bruge din AEG LM95699F til at vaske selv de mest sarte stoffer, så dit tøj kommer til at se nyt ud i meget længere tid, hvilket naturligvis er en fordel ved denne vaskemaskine. AEG LM95699F er desuden også blevet certificeret med det såkaldte Woolmark Blue-certifikat (der tidligere gik under navnet Woolmark Gold-certifikatet), der er et certifikat, der viser, at du trygt kan vaske stort set alle typer af materialer i din vaskemaskine, hvilket selvfølgelig også inkluderer uld og andre materialer, der har tendens til at skrympe.

Ikke nok med, at du er sikker på, at din AEG LM95699F til enhver tid vil kunne give dig en meget skånsom vask, så kan den faktisk også fortælle dig hvor meget vaskemiddel, du skal bruge for at få de bedste resultater – helt uden spild. Det er noget, som din vaskemaskine er i stand til, da den kan registrere vægten af din fyldning, og det er dette tal, den bruger til at anbefale dig, hvor meget vaskemiddel, du skal bruge til den respektive vask. Endvidere, så kan AEG LM95699F også bryste sig af, at være placeret i energiklasse A+++, hvilket naturligvis er ensbetydende med, at den er 20% mere energieffektiv end den højeste klasse på markedet, hvorfor du bestemt kan være sikker på, at du får en energieffektiv vaskemaskine, hvis du investerer i en AEG LM95699F. Det er blandt andet noget, som det intelligente OptiSense-system er med til at sikre, da det sikrer lavest muligt forbrug af energi, vand og tid.

Candy GSW4106D vaske/tørremaskine

Candy GSW4106D er en vaske/tørremaskine med kapacitet, der lyder på helt op til 10 kg. på en vask og på helt op til 6 kg. på en tørvask. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at Candy GSW4106D er en vaskemaskine, der henvender sig rigtig meget til dig, der foretrækker at kunne foretage en stor vask på helt op til 10 kg., hvilket du bestemt ikke kan finde meget større på andre vaske/tørremaskiner. Ikke nok med det, så er den også blevet udstyret med et stort display, der blandt andet er udstyret med resttidsvisning og samtidig er den også blevet udstyret med Time Manager, der giver dig muligheden for et væld af forskellige ting, som blandt andet inkluderer at nedsætte vaskelængden på den nuværende vask, hvis tøjet ikke er nær så beskidt og dermed heller ikke behøver at vaskes i nær så lang tid som først antaget.

Candy GSW4106D er desuden også blevet udstyret med et såkaldt AQUA+ program, der blandt andet kan bruges til at tilføje mere vand i hovedvasken, og samtidig er det også et program, der gør det muligt for dig at give hele to ekstra skylninger, der selvfølgelig betyder, at du er garanteret, at dit vasketøj er helt og aldeles rent efter en vask i din Candy GSW4106D. Det skal naturligvis også siges, at der er mulighed for at vaske og derefter tørre helt op til 6 kg. vasketøj ad gangen uden stop, så du dermed kan smide dit vasketøj ind i maskinen og tage det ud og lægge det i skabet direkte derefter. Candy GSW4106D er en vaskemaskine, der befinder sig i energiklasse A, hvilket også er ensbetydende med, at den er relativt energivenlig og samtidig har den også et vandforbrug, der lyder på cirka 74 liter pr. vask, hvilket også er ganske imponerende.

Miele WKB120 NDS

Miele er – uden tvivl – ét af de mest kendte og mest prominente navne, når det kommer til fremstilling af diverse former for hvidevarer og det inkluderer naturligvis også produktion af vaskemaskiner. Derfor kan du også trygt investere i en vaskemaskine som f.eks. Miele WKB120 NDS, der er en vaskemaskine er blevet designet i et flot og stilrent design, hvorfor den naturligvis passer godt ind i ethvert hjem, uanset om den skal stå fremme eller den derimod skal stilles væk. Ikke nok med, at det er en vaskemaskine, der har et rigtig flot design, så er det naturligvis også en vaskemaskine, der kan bryste sig over at være en del af energiklasse A+++, hvorfor det er en energivenlig og energieffektiv vaskemaskine, da Miele WKB120 NDS kan bryste sig af et vandforbrug pr. liter, der lyder på 48 liter og samtidig har den også et energiforbrug pr. vask, der lyder på 0,92 kWh.

Udover dette, så er Miele WKB120 NDS også blevet udstyret med SoftCare-tromle med udglatning, der er en funktion, der er med til at gøre strygningen nemmere og hurtigere overstået efter, du har vasket dit tøj i din Miele WKB120 NDS. Miele WKB120 NDS er naturligvis blevet udstyret med en kulfri motor og en række forskellige programmer, du frit kan vælge mellem, hvilket blandt andet inkluderer Skjorter, Ekspres 20, Mærkt/Jeans såvel som Uld. Det giver dig også muligheden for at lave forskellige og mere specifikke vaske, der passer bedre til disse specialprogrammer. Det er selvfølgelig en frontbetjent vaskemaskine, som gør det nemt for dig at betjene din vaskemaskine, men samtidig kan den også bryste sig af en rigtig god centrifugeringsevne og en centrifugeringshastighed, der lyder på 1600 omdrejninger pr. minut, men samtidig er det dog også en meget lydsvag maskine, der har et lydniveau på 48 dB(A) ved vask og et lydniveau, der lyder på 73 dB(A) ved centrifugering.

Whirlpool vaskemaskine FSCR70411

Whirlpool FSCR70411 er en vaskemaskine, der befinder sig i energiklasse A+++, hvilket naturligvis er ensbetydende med, at der er tale om en vaskemaskine, der er meget energieffektiv, hvilket også betyder, at den er rigtig god til dig, der gerne vil have en vaskemaskine, der er energieffektiv. Whirlpool FSCR70411 er en vaskemaskine, der kan bryste sig af et energiforbrug, der lyder på 0,8 kWh (hvilket er svarende til et anslået årligt energiforbrug, der lyder på 175 kWh) og et vandforbrug pr. vask, der lyder på 42 liter (hvilket giver et anslået årligt vandforbrug, der lyder på 9300 liter). Ikke nok med, at der er tale om en energivenlig vaskemaskine, der er blevet udstyret med en funktion, der hedder 6th SENSE, der er ensbetydende med, at du får et perfekt vaskeresultat med det mindst mulige ressourceforbrug, hvilket naturligvis blot er med til at sikre, at din vaskemaskine fra Whirlpool er energivenlig – og bliver ved med at være det.

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at Whirlpool FSCR70411 er blevet udstyret med en effektiv, kulfri motor, hvilket er en helt særlig fordel, da det er ensbetydende med, at den giver et meget lavt støjniveau og samtidig også et lavt energiforbrug – begge dele er naturligvis noget, der er vigtigt, når man skal investere i en vaskemaskine. Det er dog ikke den eneste fordel, der er ved at investere i en vaskemaskine, der er udstyret med en kulfri motor, for du får nemlig en del mindre at udskifte, eftersom det ofte er kullet i en almindelig vaskemaskine, der ender med at blive slidt og dermed også er noget, du er nødsaget til at skifte ud. FSCR70411 fra Whirlpool er med til at sætte nye standarder for holdbarhed og perfekt omsorg ved at kombinere de mest innovative teknologier, hvilket blandt andet inkluderer deres Supreme Care-teknologi, der er en teknologi, der er blevet udviklet af Whirlpool selv.

Zanussi ZWF71460W

Zanussi ZWF71460W er en vaskemaskine, der kan bryste sig af en kapacitet, der lyder på 7 kg. og som kan vaske og centrifugere dit vasketøj ved hele 1400 omdrejninger pr. minut, hvilket bestemt må siges at være ganske imponerende for en vaskemaskine i denne prisklasse. Endvidere, så er Zanussi ZWF71460W også en vaskemaskine, der er blevet udstyret med et såkaldt hurtigt kvik-program, men ikke nok med det, så byder den også på en både slidstærk og kulfri invertermotor, der naturligvis byder på en lang række fordele, men det er dog i høj grad noget, der handler om, at det oftest er kullen i en almindelig motor, der ender med at blive slidt og dermed også skal udskiftes efter en kortere mængde tid. Der skal ikke være nogen tvivl om, at ZWF71460W fra Zanussi er en vaskemaskine, der både er enkel at gøre brug af og samtidig også kan bryste sig af en rigtig nem betjening og en rigtig god kvalitet.

Der er med garanti rigtig mange, der kender til, at det tager rigtig lang tid at vaske dit tøj. Ved at investere i en Zanussi ZWF71460W, så får du muligheden for at få vasket dit tøj på kun 30 minutter, hvilket er en mulighed, som deres QuickStart-program, 30’@30°, kan sørge for. Det kræver blot, at du vælger dette program og derefter sker det på ganske automatisk vis, at du får dit tøj vasket på kun 30 minutter, hvilket bestemt ikke er noget, der kan lade sig gøre meget hurtigere end dét. Zanussi ZWF71460W kan desuden give dig muligheden for at indstille den til at have en udskudt start, der giver dig muligheden for at have en vask klar, når du kommer hjem fra arbejde eller hjem fra skole. Ikke nok med det, så er den også blevet udstyret med en anti-overløbsbeskyttelse og samtidig kommer den også med en elektronisk balancekontrol.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber vaskemaskine?

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange forskellige ting, du skal være opmærksom på, når du skal købe en ny vaskemaskine. Nedenfor kan du finde en liste og en beskrivelse over de ting, du skal have et særligt fokus på, når du skal investere i en ny vaskemaskine.

Energiklasse

Der er mange ting, du skal se nærmere på, når du skal investere i en ny vaskemaskine. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det er særdeles vigtigt, at du ikke vælger en vaskemaskine, der er en strømsluger. Hvis du sørger for at holde øje med energiklassen, så kan du på den måde få en idé om, hvor dyrt det er i strøm at vaske dit tøj – ganske vidst i grove træk. Selvom energiklassen kan give dig en nogenlunde idé om, hvor meget, det kommer til at koste dig at holde gang i din vaskemaskine, så skal du være opmærksom på, at der også er andre omkostninger forbundet med din vaskemaskine. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at energiklassen er det mærke, der hurtigst kan fortælle dig, om der er tale om en vaskemaskine med en driftsøkonomi, der er i orden og værd at investere i.

Den bedste rating en vaskemaskine kan få er A+++ og i dag er den ringeste rating faktisk A, selvom det virker en kende underligt. Der er dog mulighed for at finde ældre maskiner, der har en klassificering, der befinder sig på helt ned til D, men du skal dog være opmærksom på, at det udelukkende er modeller, der er ældre end december 2013, at der er mulighed for at finde en maskine med denne klassificering og rating, eftersom det var på dette tidspunkt, at vaskemaskinernes energiklassificering blev lavet om. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at man – hvis ikke man har en synderligt stor viden indenfor området – kan komme til at tro, at en vaskemaskine, der har fået A-mærket er en relativt økonomisk vaskemaskine, men i dag er det faktisk den dårligste klassificering en vaskemaskine kan få, hvorfor du bør gå efter en model med højere klassificering.

Vaskeevne

I dag er der ganske enkelt ikke mulighed for at finde frem til en vaskemaskine, der kan bryste sig af en dårligere vaskeevne end det, der kan klassificeres som A. Det er også ensbetydende med, at det godt kan virke som en anelse besværligt at finde ud af, hvornår en vaskemaskine kan tolkes som god, når det kommer til dens vaskeevne. Det er dog også ensbetydende med, at det godt kan virke mærkeligt, at du skal holde øje med en vaskemaskines vaskeevne, da det nærmest ikke er muligt for dig at finde en vaskemaskine, der har hvad, der kan tolkes som en dårlig vaskeevne. Stort set alle vaskemaskine er klassificeret med og efter den samme evne og derfor skal du selvfølgelig også bare sørge for at vælge en maskine, der kan bryste sig af den bedste vaskeevne, da det bestemt er pengene værd at vælge en vaskemaskine med en god vaskeevne.

Hvis du har fundet en vaskemaskine, der har en dårligere evne end den føromtalte A-klassificering, så er det selvfølgelig ikke ensbetydende med, at det ikke kan svare sig for dig at investere dine penge i den pågældende maskine, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at prisen også skal være efter denne klassificering, da der skal være mange penge at spare, inden det reelt set kan betale sig for dig at vælge en vaskemaskine, der har en vaskeevne, der befinder sig under en A-klassificering. Dog skal du være klar over, at det kun er maskinens størrelse, der reelt set kan være med til at ændre ved vaskeevnen, eftersom alle vaskemaskiner, der har en kapacitet, der lyder på 4 kilogram eller derover skal kunne score en vaskeevne, der lyder på A, da den ellers ikke vil være godkendt til at blive solgt på blandt andet det danske marked, men også en række øvrige markeder.

Centrifugeringsevne

Der er rigtig mange danskere, der både investerer i en vaskemaskine og en tørretumbler, så de dermed har muligheden for at tørretumble deres tøj efter vask, men det er dog ikke noget, der ændrer på, at det er en rigtig god idé, at du sørger for at vælge en vaskemaskine, der kan bryste sig af en rigtig god centrifugeringsevne, eftersom en centrifugeringer er rigtig vigtig for din vasks endelige resultat. Det er desuden noget, der særligt kommer til at gøre sig gældende, hvis du har intentioner om at hænge dit tøj til tørre på naturlig vis efterfølgende eller du derimod har intentioner om at taget tøjet direkte til strygning efter en vask. Med andre ord, så kan du være helt og aldeles sikker på, at en god centrifugeringsevne kommer til at spare dig for både tid og i sidste ende vil det også være noget, der sparer dig for både energi og for penge.

Du skal dog være opmærksom på, at en god centrifugeringsevne ikke pr. automatik er noget, der er lig med et højere antal omdrejninger pr. minut (RPM). Hvad de færreste faktisk er klar over er, at et højere antal omdrejninger pr. minut er lig med større strømforbrug og som regel også mere støj, hvorfor det ikke er ensbetydende med, at du kommer til at få en bedre vaskemaskine blot fordi du har valgt en model, der kan bryste sig af rigtig mange omdrejninger pr. minut. Der kan selvfølgelig til enhver tid argumenteres for, at der vil forsvinde mere vand fra tøjet, hvis der er tale om en vaskemaskine, der kører med en højere hastighed, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der findes en lang række maskiner på det danske marked, der ganske enkelt bare formår at få vandet ud af tøjet, selvom deres RPM er lavere end hos mange af de andre vaskemaskiner, der kan findes på det danske marked.

Vaskekapacitet

Hvis du skal vaske tøj for dig selv og for resten af familien, så er det naturligvis vigtigt, at du sørger for at vælge en vaskemaskine med en god kapacitet – specielt hvis du har en stor familie. Ved at vælge en stor maskine med en høj kapacitet, så kan du spare mange penge og meget tid på sigt, eftersom du ikke skal have maskinen kørende hele tiden, men derimod kan nøjes med et færre antal vaske, fordi de samlede kapacitet er større og der dermed også er plads til mere tøj ad gangen. En typisk vaskemaskine vil have en kapacitet, der lyder på mellem syv og otte kilo, men der er faktisk mulighed for at finde vaskemaskiner, der er til at finde plads til i en almindelig, dansk bolig. Ved at investere i en større vaskemaskine, så er der mulighed for at reducere antallet af vaske med et ganske betydeligt antal, hvilket vil resultere i en besparelse af både tid og penge.

Som nævnt ovenfor, så er et reduceret antal af vaske også med til at sikre dig, at du kan spare penge ved at vælge en større vaskemaskine, da du dermed ikke behøver at vaske nær så meget, hvilket blandt andet betyder, at du ikke kommer til at bruge nær så meget strøm på at vaske. Det er dog meget vigtigt, at du ikke vælger at investere i en stor vaskemaskine, hvis du er typen, der sommetider også foretrækker at lave mindre vaske, da det ganske enkelt ikke vil kunne svare sig i en stor vaskemaskine set ud fra et økonomisk synspunkt, eftersom der bliver brugt rigtig meget vand og rigtig meget strøm til en lille vask. Det betyder naturligvis også, at du skal være meget afklaret i forhold til de behov, du og din familie har og de vaskemønstre, I har i familien, inden I beslutter jer for at vælge en stor vaskemaskine.

Hvis der er tale om en vaskemaskine, der skal bruges til en helt almindelig familie med to voksne og to børn, så er det oftest meget almindeligt, at man kan nøjes med at investere i en maskine, der har en kapacitet, der lyder på otte kilogram. Hvis man har børn i børnehavealderen, hvor det ofte er en nødvendighed, at du sørger for at skifte deres tøj hver dag, fordi det er blevet beskidt eller hvis du i stedet har tre eller flere børn, så kan det godt betale sig at vælge at se nærmere på nogle af de modeller, der har en større tromle og dermed også kapacitet til at indeholde mere vasketøj end de mindre maskiner. Du skal naturligvis være klar over, at en vaskemaskine med en større tromle og dermed også en større kapacitet som udgangspunkt vil komme til at koste dig mere ift. købsprisen, men på sigt vil den kunne spare dig for både tid og penge, hvis den benyttes på korrekt vis.

Støjniveau

Der er også rigtig mange danskere, der vægter det meget højt, at de ender med at investere i en maskine, der er så støjsvag som overhovedet muligt – og det er bestemt også ganske forståeligt, eftersom det kan være rigtig irriterende at have en vaskemaskine, der larmer rigtig meget, når den er i brug. Hvis du f.eks. har din vaskemaskine stående på badeværelset, der befinder sig lige ved siden af ét eller flere værelser, så er det meget vigtigt, at den er støjsvag, hvis den skal vaske enten om natten om aftenen, så den ikke ender med at vække nogle af de personer, der sover ved siden af badeværelset, hvor den står.

Du skal naturligvis være klar over, at der er forskel på, hvor meget en vaskemaskine larmer, når den vasker og når den centrifugere, men uanset hvad, så kommer det til at koste dig flere penge at investere i en maskine, der larmer mindre. Derfor er det også meget vigtigt, at du gør op med dig selv, om det er pengene værd for dig at investere i en vaskemaskine, der larmer lidt mindre, så du kan have den kørende enten om natten eller om aftenen uden at være bange for, at du vækker nogle af personerne i huset. Flere gode og nyttige tips til at sikre, at du vælger den rette maskine til netop dit behov, har du mulighed for at finde, hvis du f.eks. tager et kig på en vaskemaskine test som denne.