I Danmark er det knap så moderne at bo flere familier under samme tag. Vi vil helst være i fred og ikke tage hensyn til alt for mange mennesker på én gang. Dog kan der også være nogle fordele ved at bo sammen, så hvis ikke det er noget du i forvejen har overvejet, så kan det være du skal gøre det nu.

Tendensen er mere udbredt inden for andre kulturer end den danske, og det har da heller aldrig i nymoderne tider været populært at bo sammen med svigermor. I gamle dage var det i højere grad en selvfølge, idet børnene var forpligtede til at tage sig af deres gamle forældre, frem for at sende dem på plejehjem, som kunne være uhørt dengang. Dog ser det ud til, at tendensen er en lille smule på vej tilbage, og det kan der være mange gode grunde til. Den helt åbenlyse årsag er selvfølgelig det økonomiske aspekt. Jo flere I bor under samme tag, desto billigere bliver huslejen selvsagt. Men har du dine børns bedsteforældre boende på første sal, så er der altså rigtig mange praktiske fordele at få udbytte af. Børnene behøver sjældent være alene hjemme, og når mor og far skal i byen, så er der også nem mulighed for at få ungerne passet. Det skaber noget tryghed for alle parter, og det bliver lettere for jer at hjælpe hinanden på kryds og tværs. Derudover sikrer du også i højere grad, at dine børn får et godt og tæt forhold til sine bedsteforældre.

Legal Desk hjælper jer med alt det juridiske

På trods af, at det endnu ikke er voldsomt populært at bo sammen med både forældre og svigerforældre, så er alternative familieformer alligevel på vej frem. Og hvis du er en af dem, der overvejer, hvorvidt det kunne være en fordel for dig og din familie, at bo sammen med andre, så kan I få hjælp til den juridiske del. Når du skal eje noget sammen med nogen, du ikke er gift med, så kommer der helt automatisk til at være nogle omstændigheder, der skal tages højde for. Legal Desk kan hjælpe dig med alle de ting, du er i tvivl om, inden du investerer i noget. Nogen vælger også at slå sig sammen med nogle venner par om at købe et sommerhus sammen, og her vil det på samme måde være en fordel, hvis I har nogle professionelle øjne med i købet. På www.legaldesk.dk bliver du tilbudt råd og vejledning omkring samejeoverenskomst. En sådan overenskomst er netop til for samlevende, venner eller familie, som deler ejerskabet over en fast ejendom. På denne måde kan I skabe afklaring over vilkårene for samejet, så der ikke pludselig opstår tvivl eller uoverensstemmelser. Herved undgår I konflikter og skaber samtidig en øget økonomisk sikkerhed.