I Danmark kan det være svært at finde ud af, hvad man skal lægge til side til varme i sit budget, når vejret er så uforudsigeligt og skiftende, som det viser sig at være hvert år. Selvom kalenderen siger sommer, kan det i nogens tilfælde stadig være nødvendigt at tænde op for varmen, og det er samtidig med til at skrue op for varmeregningen.
Selvom dit varmeforbrug kan være relativt højt, findes der forskellige måder at undgå den tårnhøje regning. Vi kigger nærmere på 2 måder, hvorpå du kan spare penge på den årlige varmeregning.

Har du givet din bolig et sundhedstjek?

Med et sundhedstjek, rent boligmæssigt, kommer du omkring din bolig og får kigget den igennem i sømmene. Det kan være kælderen, der har brug for opmærksomhed, vinduerne, der ikke er blevet udskiftet i flere årtier, eller også er der kommet nye produkter på markedet i takt med den stigende teknologi.

Udskiftning af vinduer
Mere end 30 % af et rums varmetab sker gennem et vindues glasrude, og alene det giver god grund til at overveje, om en udskiftning af dine vinduer kan være til din fordel. Svaret er ja, for det er ikke kun med til at spare dig for penge på varmeregningen, men du slipper også for tanken om kondensproblemer, der kan formere sig til skimmelsvamp. Gamle huse og vinduer er tit udfordret af utætte ruder og skimmelsvamp, og med energirigtige vinduer vil du opnå et sundere indeklima i din bolig.

Energirigtige vinduer kan ved første tanke lyde dyrt, men de kan samtidig være en investering for din bolig og få huset til at stige i værdi og fremstå flottere og nyistandsat.

Varmepumpe
Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med en varmepumpe, er der god grund til at læse med her. Med en lang og kold vinter eller kølig sommer, som vi tit kan opleve i Danmark, kan der være garanti for en høj varmeregning, og vil man gerne undgå de alt for tårnhøje udgifter på varmen, er en varmepumpe en god løsning og ikke mindst investering.

En varmepumpe fungerer på samme vis som et køleskab virker, blot omvendt. På samme måde som et køleskab danner kulde ved hjælp af udefrakommende varm luft, omdanner en varmepumpe ligeledes den kolde luft ude fra til varm luft.
Uanset om der er 10 plusgrader udenfor eller minus 25 grader, er en varmepumpe i stand til at producere varme til din bolig gennem en kompressor. Årstiden er derfor ikke en betydningsfuld faktor.
Uanset hvilken form for opvarmning din bolig måtte have, er en varmepumpe en effektiv opvarmningsform, der vil spare dig for mange penge årligt. Tænk fremtidssikkert og invester i en varmepumpe – en varmepumpe vil nemlig vise sig at være fremtidens måde at opvarme hjem og andre lokaler op på. Find varmepumper her.