HAY og IKEA gik i efteråret 2017 sammen om en ny møbelkollektion. Selvom det ikke var to virksomheder, man havde forudset et samarbejde mellem, har kollektionen alligevel allerede vist sig at være en succes.

’Ypperligt’ samarbejde

De fleste kender sikkert HAY fra stolen ”About a chair”, som er blevet meget populær i de danske hjem. Ofte bliver den brugt som spisebordsstol, men den egner sig også som skrivebordsstol. Stolen bliver i højere grad også brugt på flere caféer. Endvidere er HAY kendt for deres puder ”Dot”, som findes i mange forskellige farver. HAY fører derfor et lækkert dansk design i en æstetisk stil. Du kan blandt andet se flere produkter fra HAY på denne side. IKEA har deres kernekompetencer i basismøbler, der besidder en lang levetid.

Selvom de to virksomheder virker meget forskellige, deler de alligevel mange af de samme synspunkter, når det kommer til design af møbler. Både HAY og IKEA har en passion for et funktionelt design med et skandinavisk og minimalistisk aspekt. Det eneste, der adskiller disse to, kan så at sige være deres priskategorier.

To populære møbelproducenter mødes

I oktober 2017 udkom HAY og IKEA’s fælles møbelkollektion ’Ypperlig’. Kollektionen byder på mere end 30 interessante hverdagsprodukter. Den består af både store og små møbler og kan derfor virke som en komplet boligindretningskollektion. Kollektionen tilbyder alt fra små nipsgenstande til bordlamper, æsker, puder, sofaer og borde samt dertilhørende tilbehør. Her kan du se den nye ’Ypperlig’ møbelkollektion. Alle møblerne kan købes hos IKEA.

Mette Hay, ejer af HAY, har altid været tilhænger af den velkendte, blå IKEA-pose. Derfor ønskede hun at tilføre noget nyt til posen, men samtidig bevare originalen. Hun ændrede blot farverne til de velkendte douce-farver som støvet grøn, beige, sandgrå og sart gul, der ofte er at finde blandt HAY’s produkter. Uden at ændre størrelse eller materiale har posen fået tilført et drys med HAY, og den findes til en IKEA-pris på blot 15 kr.

Alle kan være med

HAY meldte fra start klart ud, at de ville være tro mod IKEA i henhold til møblerne, der skal have lang levetid, samt IKEA’s overkommelige priser. Ideen bag konceptet er at tage udgangspunkt i HAY’s æstetiske stil, men sælge møblerne til IKEA’s priser – således har alle en chance for at være med. Både materialer, farver samt produktionsteknikker skaber tilsammen et nyt look til hverdagsprodukterne. Basisprodukterne bliver generelt set som gennemtænkte produkter, der har en tidløs kvalitet og et tidløst design, men som ofte bliver undervurderet. Derfor bliver denne produktkategori gennem det fine samarbejde tilpasset forbrugernes bevidste og moderne ønsker og behov efter HAY’s æstetiske stil.

Skønheden ved kollektionen findes i det enkle, der får tilført et moderne og funktionelt design. Dette ses tydeligt ved det traditionelle, skandinaviske planebord, der ved hjælp af board-on-frame-teknik kombineret med ben af massivt træ giver bordet ekstra stabilitet og design – og det er til en pris på blot 1.499 kr.