“Hvad skal vi have til aftensmad?” lyder spørgsmålet i de mange danske hjem. Ofte kan det være svært at finde på noget nyt aften efter aften – især når det helst skal være en god aftensmad, som både skal være sund, billig, hurtig og lækker. Er du også ved at være løbet tør for idéer til, hvordan du får mad-krav til at spille sammen i hverdagen, får du her nogle tips til at finde en god aftensmad til dig selv eller familien.

  • Opdel dine mad-krav. Det er de færreste af os, der har tid og overskud til at hengive os til at kokkerere omfattende madretter hver eneste aften og på forhånd lave detaljerede beregninger af kaloriemængde, pris og forberedelsestid. En mere realistisk tilgang er at opdele de forskellige krav såsom sundhed, kort forberedelsestid og billig pris og fordele dem til forskellige dage i ugen, så der ved én eller flere aftener er et særligt fokus. Et eksempel kunne være at prioritere billig og nem mad 2 gange om ugen og måske gå mere op i sundhed 4 aftener ugentligt og til sidst have én dag, hvor det bare skal være ekstra læ På den måde er der variation i kosten såvel som rutine, og det bliver nemmere at få maden på borde på de travle hverdage.
  • En anden måde at mindske stressen omkring aftensmaden er ved at følge en decideret madplan. Brug lidt tid før den nye uge begynder og find en god madplan, der har særligt fokus på de punkter, som er vigtige for dig i din hverdagskost. Om det er en madplan med omtanke for budgettet, sundheden, kreativiteten eller enkeltheden, findes der gode muligheder online, som du frit kan benytte dig af. Ofte vil der være en indkøbsliste, som du kan starte med at handle ind efter først på ugen og på den måde have alle råvarerne lige ved hånden i løbet af ugen.
  • Giv klassikerne et twist. Selvom det er godt med nye retter og smagsoplevelser, er der stadig noget ved de gamle klassikere. Ønsker du en sundere profil, kan du finde alternative opskrifter på favoritterne og eksempelvis lave en sundere lasagne eller burger, som lever op til dine sundhedskrav. Find gode opskrifter på https://spicytwist.dk/category/aftensmad/.