Uanset om du er til den minimalistiske, eklektiske, farverige, klassiske eller landlige stil, afspejler dit hjem din personlighed. Hvis du drømmer om at sætte et personligt præg på din bolig, er et godt sted at starte dine vægge. Ved at fokusere på at dekorere dine vægge, kan du hurtigt og med få midler skabe et helt nyt udtryk i hele hjemmet med den rette boligindretning.

Skab liv med tapet og maling
Lyse rum med hvide vægge har de sidste mange år været meget populære i den minimalistiske og nordiske boligindretning. Men hvis du drømmer om at skille dig lidt ud og pifte stemningen i et rum op, bør du måske overveje at finde malerspanden eller tapetklisteret frem. Indenfor boligindretning er det ifølge boligindretningsshoppen ravnsby.dk netop nu en af de hotteste trends at bruge væggene til at skabe et specielt visuelt udtryk i et rum. Ved maling kan du skabe dybde, varme og kontraster, og det er langt fra nødvendigt at male samtlige farver i en vild farve. At male blot en enkelt af rummets fire vægge i en markant farve kan forvandle hele rummet med ét penselstrøg. Vælg en mørk grå, blå eller grøn farve til skabe en hyggelige og rolig stemning eller gå efter lyse pasteller til at skabe et livligt hjem, der emmer af glæde. Hvis du er ekstra modig, kan du også kaste dig ud i at tapetsere en eller flere af dine vægge og dermed få et både kunstnerisk og livskabende element ind i boligen. Brug tapetet til at indramme specifikke områder i hjemme. Det kan eksempelvis være bag sengen i soveværelset eller bag stuens sofakrog. Hvis du eksperimenterer med enten maling eller tapet, er det en god idé at matche farven eller farverne på væggene med farver i den øvrige indretning, så udtrykket ikke bliver for rodet. Dermed får du også en rød tråd i hele indretningen.

Billedvæg med personlighed
Hvis du ikke er klar til at male eller tapetsere dine vægge, er der også en masse andre måder, hvorpå du kan sætte et personligt præg på din vægge. Et populært trick er at bruge billeder, fotos og malerier til at skabe en billedvæg, der kan bryde de ellers bare vægge op. Der er masser af inspiration at finde på diverse hjemmesider, når det kommer til at designe en billedvæg. Herudover findes der også en masse Møbelforretninger som giver tips og vejledning. Vigtigst af alt er det dog at huske, at der ikke er nogle regler for, hvordan din unikke billedvæg skal se ud. Find de billeder, grafiske print, plakater, personlige fotografier fra barndommen og malerier, som du holder allermest af, og sæt dem sammen på kryds og tværs.En billedvæg egner sig især godt til større vægge, som trænger til at blive dekoreret. Bland gammelt med nyt og det abstrakte med rigtige billeder for at udstråle netop din personlighed og gør dit hjem mere varmt, spændende og charmerende.Hvis du ikke har meget plads eller bare ønsker at starte i det små, kan du sagtens lave en billedvæg med blot et par få billeder. I den rette komposition kan det lynhurtigt pifte enhver væg op.

Slå kreativiteten løs

Der er ingen grænser for, hvordan du kan sætte mere liv på dine vægge. Det er langt fra kun billeder, plakater og maling, der kan være med til at ændre et hjem til det bedre. I nutidens trends er der heldigvis masser af inspiration at hente til, hvordan du kan slå fantasien løs i din egen indretning. Overvej eksempelvis, hvordan du bruger opbevaringsløsninger til at skabe et unik men stadig funktionelt udtryk på dine vægge. Du kan også eksperimentere med opslagstavler eller kridttavler til at udstille billeder, breve og søde beskeder. Du kan bruge de populære wallstickers til hurtigt at få et påmalet lille kunstværk på din væg, eller du kan bruge spejle til at skabe dybde i dit rum. Netop nu er det også meget moderne at hænge sine potteplanter op på væggene for at skabe en frisk, grøn oase midt i din bolig. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når det gælder vægdekoration, så kast dig bare ud i det.