Det kan være en bekostelig affære, at skulle investere i en varmepumpe. Det betyder, at det for nogen kan være nødvendigt, at skulle låne penge. I langt de fleste tilfælde er det en fornuftig investering, at låne penge til montering og installation af en varmepumpe. Det er dog vigtigt, at du sørger for at sikre, at du optager et fornuftigt lån. Der kan findes et væld af lånemuligheder på det danske marked, hvorfor det bestemt er muligt at finde et billigt, attraktivt lån.

Hvis det er muligt, så er du dog bedre stillet ved at spare penge op. Der er desuden markante forskelle på, hvorvidt du skal have installeret en luft-til-luft-varmepumpe sammenlignet med en luft-til-vand-varmepumpe. Sidstnævnte er en kende mere effektiv, men er dog også markant dyrere at få monteret. Derfor er der også behov for, at skulle låne et større beløb, hvis du har planer om, at skulle investere i en luft-til-vand-varmepumpe og betale for montering af den.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Har du besluttet dig for, at du ønsker at investere i en varmepumpe, så er det vigtigt, at du tager stilling til, hvorvidt du vælger at en luft-til-vand- eller luft-til-luft-varmepumpe. Der er fordele og ulemper forbundet med begge. Derfor skal du fokusere på, at finde en model, der på bedste vis harmonerer med både kriterier og præferencer. Hvis du er på udkig efter en pumpe til din primære bolig, så er du typisk bedst stillet ved at vælge en luft-til-vand-varmepumpe.

Har du derimod intentioner om, at skulle installere en varmepumpe i din fritidsbolig, så er en luft-til-luft-varmepumpe det bedste valg. Hvis du har intentioner om, at skulle låne penge til installationen af din varmepumpe, så skal du være opmærksom på, at det vil tage en kende længere tid, inden pumpen har tjent sig selv hjem. På trods af dette, så er det dog fortsat en langsigtet investering, der er værd at gøre sig.