Findes der noget bedre end at tage en dyb indånding i sin egen dejlige have efter en hård dag? Flere Danskere føler sig stresset, og med lange arbejdstider kan det være svært at koble af og falde ned igen, når man har været mange timer på arbejde. Med en have, der indbyder til ro og afslapning, kan man muligvis komme et skridt nærmere en mere afslappet eftermiddag. Efter arbejde kan du tage en kop kaffe, et glas vand eller måske en kold øl med ud i haven og bare slappe af. Men er haven fuld af ukrudt, og minder den dig om en hel masse projekter, du ikke har færdiggjort endnu, så er det tid til at få gjort noget ved det.

Få hjælp til at lave drømmehaven

Når du står i haven og tænker, at det kunne være dejligt, at der blev gjort noget ved det hele, men du ikke lige kan tage teten og få gjort noget ved det, så kan du få hjælp til at opnå dine ideer til, hvad der for dig udgør en skøn have, man kan slappe af i. Måske har du ikke så mange konkrete ideer til haven, men du har ord på følelser og sanser, du gerne vil have stimuleret, så vil en erfaren anlægsgartner kunne hjælpe dig. Du kan beskrive løst eller fast, hvad du kunne tænke dig, og via en dialog vil I kunne finde frem til den bedste løsning. Det kan for eksempel være smart at have andre til at klare arbejdet for sig, hvis man for eksempel er en af dem, der arbejder meget og har en lang pendlertur fra Ballerup eller Greve ind til København.

Gode ideer til haven der skaber zen

Der kan være mange tiltag, man kan gøre i sin have, for at skabe en følelse af zen. Det er typisk orientalsk inspireret, og små templer i træ eller sten, kan være det første spæde skridt. Områder med vand og eventuelt lidt rislende vand er også et hit. Desuden kan bestemte planter og et sted, hvor du kan rive mønstre i sand eller små sorte sten være vejen frem, til at få en skøn oase. Skønne stisystemer, kan også give det rigtige touch.